Hoi, ik ben Mineke en woon al mijn hele leven in de Hoeksche Waard.

Als kind speelde ik vooral buiten en het genieten van de natuur is daarmee mij eigen geworden. Ik hou van texturen, vormen, kleuren en die vind je in continue veranderende variatie terug in de natuur.

Nadat ik werkte met voornamelijk kinderen op school, asielzoekerscentrum en internaat, schoof ik naar de tieners en daarna volwassenen in de rand van de samenleving; ik heb een zwak voor wat kwetsbaar is, want daar zit tegelijk ook zoveel kracht verborgen!

Ook in de natuur vind je dit terug. Zo haalde ik onlangs een distel van imposante grootte tussen de planten vandaan. Het was belachelijk hoe slecht geworteld deze bijna struik was! Andersom kan een in onze ogen nietsbetekenend plantje zo diep zijn wortels hebben gevestigd dat je het met geen mogelijkheid uitgeroeid krijgt al zou je willen. Ik leer veel lessen uit de natuur; soms gaat een plant eerst dood om daarna sterk vrucht te kunnen dragen. Of neem die uitgebloeide lente ui bol, prachtig hoe deze door het huidje heen 'breekt'. 

Liefde voor de tuin

Nadat wij een huis betrokken en een verbouwing aangegaan waren was de tuin aan de beurt. Daar is de liefde voor het ontwerpen ontdekt. heel wat ontwerpboeken zijn daarmee het huis ingekomen met uiteindelijk een thuiscursus tuinontwerpen als gevolg. Ik ben gaan ontwerpen voor wie wilde want ik had de smaak te pakken. Zo is het moment gekomen om vervolgens een opleiding tuinarchitectuur aan de Ontwerp Academie te starten om alles professioneler aan te pakken. 

Samenwerken aan uw tuin

Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker en huidige kennis van tuinarchitectuur weet ik dat ik goed zal kunnen horen, zien en tekenen wat u nodig heeft om in uw tuin te kunnen opleven en opbloeien.

Ik teken net zolang tot we 'het' ontwerp in handen hebben. Verder houd ik van no nonsens; eerlijke, pure schetsen op schaal, met oog voor de details. Ik heb erg veel plezier in het tekenen omdat elke tuin anders is van grootte, vorm en omgeving, en bewoners hebben hun eigen ideeën en wensen. Elk huis heeft zijn eigen uitstraling en verdiend een passend ontwerp.

Buiten leven maakt het van binnen mooier

Het zou me een eer zijn u uiteindelijk te kunnen laten genieten van het leven buiten, want BUITEN leven maakt het van BINNEN mooier! Die lessen uit de natuur wil ik u van dichtbij laten ervaren.